Ansvarlighed

 

FDB Møbler har siden 1940’erne skabt enkle og smukke kvalitetsmøbler til attraktive priser for alle. En ideologi, vi stadig arbejder ud fra, og som i hele produktionen stiller særlige krav til miljø og sundhed. Derfor er vores møbler produceret af FSC-certificeret og bæredygtigt træ, og alle vores tekstiler har det miljøvenlige produktmærke, Oeko-Tex. Samtidig tager vi ansvar for værkstedets medarbejdere og miljøet omkring dem, og vi passer på de skove, hvor vi fælder træer. Vi tager ikke noget fra naturen, uden at give noget tilbage.  

 

Bæredygtighed

Vores ambition har altid været at lave solidt møbelhåndværk, der kan holde i flere generationer. En bestræbelse, der bygger på en bæredygtig produktion. Og i 2025 er det ambitionen, at alle vores produkter er certificerede med Svanemærket, der er det officielle nordiske miljømærke med mindst mulig miljøbelastning. I dag sidder Svanemærket allerede på Poul Volthers ikoniske stol, J46, og det næste skridt bliver en hel serie af Børge Mogensens klassiske møbler, som han skabte i 1940’erne, mens han var chef for FDB Møbler. Med disse og lignende tiltag har vi sat os for at være Danmarks mest miljøbevidste og ansvarlige møbelvirksomhed.

 

Holdbarhed

Et FDB møbel er skabt til at kunne stå i et hjem gennem et helt liv. Mange af vores stole og borde har gennem tiden haft både 50 og 60 år på bagen, hvilket skyldes en kombination af materialer i solid kvalitet, unikke konstruktioner og ikke mindst det gode håndværk. Alle møbler har været gennem en række kompetente hænder, manuelle processer, for til sidst at blive testet på Teknologisk Institut, inden de er klar til at få deres første hjem. Derfor giver vi fem års garanti på alle af vores indendørs møbler.

 

Tilgængelighed

Kvalitetsmøbler skal ikke kun være forbeholdt eliten. Dette har været FDB Møblers filosofi siden begyndelsen. Derfor har vi altid for øje, at vores smukke, tidløse design skal være tilgængeligt for den brede befolkning. Med en lang historie bag os, er erfaringen den, at lækre og funktionelle møbler ikke behøver at være ekstraordinært dyre. Vores møbler skal være tilgængelige for de fleste – en vision, som de nye designere er håndplukkede til at kunne skabe.

 

Menneskelighed

Da møbelarkitekten Børge Mogensen skabte sine kendte klassikere for FDB Møbler, arbejdede han ud fra tanken om, at ”et møbel skal tjene mennesket, frem for med djævlens vold og magt at tilpasse mennesket til møblet!” Med dette afsæt er vores møbler tegnet ud fra, hvordan vi mennesker fungerer, og hvad vi har brug for. Et FDB møbel skal ganske enkelt passe til menneskets krop og bevægelser. Vores møbler er ikke tænkt til at skulle stå til pynt, men til at kunne bruges i dagligdagen, flyttes rundt på og frem for alt være gode at sidde i og ved. Funktion frem for æstetik. Skønheden ligger i materialet selv og i de rene, funktionelle linjer. Derfor har et FDB møbel ikke en alder, da det bygger på et tidløst kvalitetsdesign.